12 érem az Európa Bajnokságon

0

A Magyarországi Goju-ryu Karate-do Szövetség küldöttjei fantasztikus eredményeket, 5 arany, 1 ezüst és 6 bronzérmet értek el a 2012. szeptember 29-30.-a között Bukarestben megrendezett 8 th EGKF Cadet, Junior and U21 Európa Bajnokságon, ahol 17 ország mérte össze tudását. A magyar küldöttség 13 versenyzővel érkezett, ebből 11 fő a Dynamic Karate SE és 2 fő a Dunaharaszti KSE sportolója.

A csapat vezetőedzője Fischer Mihály a Magyar Válogatott edzője volt, mellette Miklós Nikolett, Valkai Márta és Horváth Péter edzők segítették a versenyzőket. A versenyre 3 magyar bíró utazott a csapattal (Bársony Erzsébet, Utasi Viktor és Miklós Dániel), akik a verseny előtti napon sikeres vizsgát is tettek EGKF fokozatra.

Az első napon a kadettek és a juniorok versenyeztek, ahol Győriványi Renáta kata 5. és Tömpe Tamás junior -68 kg 5. helyet ,Pál Tímea kadet +54 kg , Derzsi András junior -61 kg és Derzsi Tamás junior -55 kg bronzérmet szereztek és az esti döntőkön 6 versenyzőért szurkolhattunk. Varga Dániel, Fedor Krisztián junior katában és Bakó Benedikta kadet katában és kumitéban keményen küzdöttek, de sajnos nem jutottak éremhez. Végül Győriványi Renáta 2. helyen végzett és 5 akalommal hallgathattuk a magyar himnuszt a dobogó tetején álló európa bajnokainkért – Czagány Dóra kadet -54 kg, Szajkó Tibor kadet -70 kg, Varga Dániel junior -55 kg, Virga Péter junior -61 kg, Dorogi László junior -68 kg.

A második napon rendezték meg az U21-es és a csapat versenyeket, ahol Peller Ádám 3. helyen állhatott a dobogóra, illetve a junior csapat kata (Varga Dániel, Derzsi Tamás, Derzsi András) és a junior csapat kumite (Derzsi A, Dorogi L, Virga P, Tömpe T) szintén bronzéremmel zárták ezt az emlékezetes versenyt.

Megosztás

Comments are closed.