12 érem a XIX. EGKF Goju-Ryu Európa-Bajnokságról

0

2018. szeptember 18.-25.-e között a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség csapata kiutazott Portugáliába a XIX. EGKF Bajnokságra. 13 versenyző, 1 edző, 1 bíró és 5 szülő képviselte hazánkat ezen a magas színvonalon megrendezett versenyen.

[justified_image_grid]

A Maia városban megrendezett viadal 22 ország közel 1000 nevezésével zajlott egyéni, illetve csapat WKF kata és kumite, valamint irikumi full-kontakt  versenyszámokban.

13 versenyzőnk összesen 12 érmet szerzett. A stílus bajnokság mezőnyét jól felkészült, erős csapatok és versenyzők alkották. A magyar csapat a Seinchin KSE, a Csepel KSE és DMTK Karate Szakosztály karatésaiból állt.

Összesítésben az éremtábla 12. helyén végeztünk. Előttünk csak olyan nemzetek végeztek, akik sokkal nagyobb létszámmal indultak.

Versenyzőink és eredményeik:

 • Lesták Brigitta –  III. hely – senior WKF kumite +68 kg
 • Fedor Krisztián – II. hely – senior IRIKUMI GO kumite -84 kg
 • Mészéros Emese – I. hely –  junior WKF kumite +59kg
 • Molnár Zita – III. hely  – junior WKF kumite -53kg
 • Torma Gábor – II. hely – junior IRIKUMI GO kumite -67 kg
 • Mészáros Andrea – II. hely – kadet WKF kumite + 54 kg
 • Lencse Panna – III. hely – kadet WKF kumite -54kg
 • Fedor Zoltán – I. hely  – ifi WKF kumite +50 kg
 • Bakos Bálint – III. hely – ifi WKF kumite +50 kg
 • Lakatos György – 8 között végzett – ifi WKF kumite -50 kg-ban
 • Egressy Benedek – VII. hely – ifi WKF kumite -44 kg
 • Juhász Zaya – ifi lány kata
 • Segyevi Bence – ifi fiú kata

Ifi fiú csapat kumite (Fedor Zoltán, Egressy Benedek, Lakatos György, Bakos Bálint) – III. hely Kadet lány csapat kumite (Lencse Panna, Mészáros Andrea) – III. hely

Junior lány csapat kumite (Molnár Zita, Mészáros Emese) – III. hely

A csapat kumitéban elért eredmény annál inkább is csodálatraméltó, hogy lány csapataink a 3 fő helyett csak 2-2 versenyzővel álltak fel a küzdelmekhez. A bírók finoman szólva sem álltak mindig mellettünk és ismét egy-egy már megnyert mérkőzés utolsó pillanatában egy hajszálon múlt, hogy elvegyék tőlünk a győzelmet. De a srácok szíve ismét a helyén volt, küzdöttek, harcoltak, nem adták fel és a végén talán az égiek is a MAGYAR CSAPAT MELLÉ ÁLLTAK.

Külön említést érdemel, hogy Fedor Krisztián és Torma Gábor szerezték meg a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség első érmeit IRIKUMI fullcontact küzdelemben, ahol korábban Szövetségünk nem képviseltette magát.

Az eredményt színesíti, hogy Fedor Krisztián most debütált mint edző, hiszen Gábor nem csak a versenyzőtársa, hanem egyben a tanítványa is.

Ezúton is szeretnénk kiemelni a két GOJU-RYU EURÓPA-BAJNOKUNKAT, Mészáros Emesét és Fedor Zoltánt, akik ezúttal klubjuk első európa-bajnoki aranyérmeit gyűjtötték be.

Kata versenyszámban ezúttal 2 versenyzőnk képviselte hazánkat. Juhász Zaya, a Seinchin KSE sportolója és Segyevi Bence, a DMTK Karate szakosztályának oszlopos tagja. Mindketten nagyon ügyesen szerepeltek, de sajnálatosan nincs kata megkötés ezekben a korosztályokban, ahol pedig egyértelműen korlátozni kellene a választható katákat, így az ifi korosztályba nem való magas mesterkatákkal nehéz volt felvenni a versenyt. Katáikat magabiztosan, szépen kidolgozott kihonnal mutatták be. Büszkék vagyunk rájuk!

A magyar birói kart dr. Bársony Erzsébet képviselte idei évben. Ezúton is köszönjük neki a fantasztikus és kiváló szakmai hátteret, mely nélkül nem ment volna ilyen jól a munka!

Köszönet mindenkinek, aki támogatott minket és munkájával, segítségével hozzátett ehhez a fantasztikus szerepléshez!

Versenyzőink, edzőink, bírónk és a szülők olyan teljesítményt nyújtottak, amire méltán büszke lehet ránk itthon minden magyar!

HATALMAS GRATULÁCIÓ AZ EGÉSZ MAGYAR CSAPATNAK A XIX. EGKF GOJU-RYU KARATE EURÓPA-BAJNOKSÁGON ELÉRT SIKEREIKHEZ!

Valkai Márta sensei

További képek

 

Share.

Comments are closed.