I. Happy Kids Házi Bajnokság

0

Eredmények

HAPPY KIDS KUPA 2014. február 08.

  Név Versenyszám Helyezés
1 Banizs Zsófia zenkutsu I
2 Mitró Petra zenkutsu II
3 Utasi Dános zenkutsu III
4 Győri Botond zenkutsu II
5 Páldi Péter zenkutsu III
6 Almási F. Dominik zenkutsu III
7 Tálas Péter zenkutsu II
8 Incze Árpád zenkutsu I
9 Utasi Dános szivacs II
10 Győrfi Benedek szivacs I
11 Csehi György szivacs III
12 Siklódi Norbert szivacs II
13 Sereghy Enikő kata I
14 Patkó Zsófia kata II
15 Hajdu Virág kata II
16 Kruchió Nikolett kata II
17 Győrfi Benedek kata III
18 Herpai Dénes kata I
19 Kerper Ádám kata II
20 Siklódi Norbert kata I
21 Csehi György kata II
22 Sereghy Hunor kata I
23 Zala Kristóf kata III
24 Büttl Artúr kata I
25 Erdős Dániel kata III
26 Galgóczy Patrik kata II
27 Sereghy Levente kata III
28 Kruchió Nikolett kumite III
29 Hegyi Armand kumite I
30 Zala Kristóf kumite II
31 Győrfi Zsombor kumite III
32 Sereghy Hunor kumite III
33 Sereghy Levente kumite I

Happy Kids” néven háziversenyt rendezett a Seichin Karate Sportegyesület annak a mintegy kétszáz kis karatékának, akik eddig csak az edzőteremben gyakorolták tudásukat. A megmérettetés célja az volt, hogy a kicsiket ne csak fizikailag, hanem pszichésen is felkészítsék a versenyekre, a versenyzésre.

A Pesterzsébeti Közgazdasági Szakiskola adott otthont 2014. február 8-án a Happy Kids versenynek, amelyre a Magyarországi Goju-Ryu Szövetség egyesületeiből a legfiatalabb tagok érkeztek Szigetszentmiklósról, Dunaharasztiról, Soroksárról, Csepelről, Újpalotáról, Várpalotáról, Kulcsról és természetesen Pesterzsébetről. A legkisebbek alaptechnikákban, a nagyobbak katában és kumitében mérték össze tudásukat. A verseny újdonsága a szivacs kumite volt, amelynek lényege: a karatékák piros, illetve kék színű mellényt viselnek olyan anyagból, amelyre jól tapad a tépőzár. A versenyzőknek az oldalaikon tépőzáras szivacskockákat kell egymás mellényére felhelyezni, s értelemszerűen az nyer, aki a legrövidebb idő alatt a legtöbb kockát helyezi el ellenfele mellkasára, oldalára vagy a hátára.
Happy Kids, azaz boldog gyerekek – a névválasztás nem véletlen. A Seichin Karate Sportegyesület ugyanis nagyon nagy hangsúlyt fordít arra, hogy a kicsiket fokozatosan vezesse be a versenyzés világába, az első részvételek mindenképpen sikerélményekkel járjanak, a gyermekeket motiválja a versenyzés, a versenyhelyzet. – A fizikai mellett nagyon fontos pszichikai felkészítés, hiszen ha valaki közvetlenül az edzőteremből megy egy komoly versenyre, a drukk, a stresszhelyzet akár 50-80 százalékkal is ronthatja teljesítményét – mondta Harsányi László. A verseny további céljai voltak, hogy a szövetség fiatal bírái gyakorlatra tegyenek szert, a 30 fős rendező gárda (időmérők, jegyzőkönyvvezetők, stb.) pedig élesben gyakoroljon és felkészüljön a 2014. évi Országos WKF Karate Diákolimpia színvonalas lebonyolítására.

A cikk a www.pesterzsebet.hu oldalon is olvasható:

erzsebet.hu cikk

Megosztás

Comments are closed.