XIX. WKF Karate Diákolimpia Szigetszentmiklóson

0

videoWKF karate diákolimpia küzdőtérA XIX. WKF Karate Diákolimpia megrendezésére – a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség szervezésében – 2014.11.15-én került sor a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban. Immár második alkalommal adott otthont ez az impozáns, tágas csarnok.  A versenyre 53 egyesület 476 versenyzője nevezett be az ország különböző általános és középfokú oktatási intézményeit, iskoláit képviselve. A versenyt hosszas szervezői munka előzte meg ezúttal is, a szervezők igyekeztek legjobb tudásuk szerint és eddigi versenyszervezői tapasztalataikat kiaknázva, azokból tanulva és merítve a lehető legjobb rendezvényt lebonyolítani. Mindig adódnak váratlan helyzetek, megoldandó kihívások, de a szervezők, rendezők nagyon jó csapatszellemben dolgoztak és ennek köszönhetően a WKF Karate Diákolimpia nagyon sikeresen lezajlott. Továbbra is célunk, hogy a karate versenyzést a Diákolimpián keresztül is egyre magasabb színvonalú rendezvényt létrehozva népszerűsítsük, illetve a Diákolimpiát a karatén keresztül ismertebbé tegyük                                                                                                                                   .

A kiadott jegyek alapján elmondható, hogy összességében közel 1500 fő látogatta meg a versenyt, illetve fordult meg a csarnokban. A rendezvény jó hangulatban, és ami fő sérülésmentesen zajlott a résztvevők legnagyobb megelégedésére. A formagyakorlatok és a küzdelmek egy időben 5, illetve 6 küzdőtéren zajlottak, az eredményhirdetések, éremátadások folyamatosan zajlottak. 6 -21 éves korig vehettek részt a diákok, ezen belül pedig utánpótlás és haladó, valamint korosztályonként több súlycsoportra bontva zajlott a viadal.

A verseny reggelén köszöntöttük a megjelent csapatokat és a vendégeket, majd Dr. Mészáros János az MKSZ elnöke elmondta beszédét, végül Orbán Zoltán WKF nemzetközi bíró, a verseny főbírája hivatalosan is megnyitotta a versenyt.

A versenyen prominens vendégei:

Mészáros János, a Magyar karate Szakszövetség elnöke,
Büki Péter a Magyar Budo Magazin főszerkesztője,
Székely Sándor a Székely Budo Kft. tulajdonosa,
Sensei Nana shimizu 3. danos japán mester.

 A verseny támogatói:

Szigetszentmiklós Önkormányzata
Magyar Karate Szakszövetség,
Magyar Diáksport Szövetség
PENSIÓ 17 Kft. (Varga Gergelyné)
Peller Kálmán vállalkozó
Magyar Budo Magazin (Büki Péter)
Székely Budo Kft. (Székely Sándor)
Écsy Kft
Juhász Lakatosipari Vállalkozás,
Baptista Szeretetszolgálat RESCUE -24 mentőcsapata.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a nevezett csapatok részvételét, mindenkinek gratulálunk a sikeres eredményekhez.

Harsányi László

Magyarországi Goju – Ryu Szövetség elnöke

A Diákolimpiáról készült képek megtekinthetőek a Facebook-on

galeria

Share.

Leave A Reply