XXI. WKF Karate Diákolimpia

0

A XXI. WKF Karate Diákolimpia megrendezésére – a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség és a SEINCHIN Karate Sportegyesület szervezésében –  2016.11.05.-én került sor a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban. Nem első alkalommal adott otthont ez az impozáns, tágas csarnok.  A versenyre 53 egyesület 467 versenyzője nevezett be az ország különböző általános és középfokú oktatási intézményeit, iskoláit képviselve, a 6-21 éves korosztályokból. A csapatok és a vendégek üdvözlését követően Dr. Mészáros János megnyitó beszéde következett, majd Hohl László, a szigetszentmiklósi Önkormányzat nevében köszöntötte a megjelenteket.

Dr. Mészáros János megnyitó beszéde végén külön gratulált a 2016. október 25-30 között megrendezett WKF Senior Világbajnokságon elért helyezésért Tadissi Marcialnak és Hárspataki Gábornak.

A verseny főbírájaként Falusi Márton WKF nemzetközi bíró megnyitotta a versenyt, majd felügyelte a bírói munkát a nap folyamán.

A program a 6-7, 8-9 évesek versenyszámaival folytatódott, majd korosztályonként haladt a 10-11, 12-13, kadet és junior, U21 kategóriáig, formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban. A gyerek korcsoportokban utánpótlás és haladó bontásban, így azok a gyerekek is indulhatnak a Diákolimpián, akik még kevesebb rutinnal és tudással rendelkeznek, így viszont színvonalas körülmények között, komoly mezőnyben szerezhetnek versenyzői tapasztalatot és sikereket.

Az évről évre egyre összeszokottabb szervezői, rendezői csapat nagyon gördülékenyen bonyolította le a közel 500 versenyző részvételével lezajlott sporteseményt. A formagyakorlatok és a küzdelmek egy időben 6 küzdőtéren mentek, az eredményhirdetések, éremátadások pedig folyamatosan zajlottak.

A versenyen prominens vendégei

  • Mészáros János, a Magyar karate Szakszövetség elnöke, MOB alelnöke,
  • Igló László, a Magyar Diáksportszövetség volt főtitkára
  • Hohl László, Szigetszentmiklós város Önkormányzatának képviseletében,
  • Falusi Márton, WKF nemzetközi bíró
  • Lakiné Szkiba Judit, a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Alapítvány nevében
  • Büki Péter a Magyar Budo Magazin főszerkesztője

–       Székely Sándor a Székely Budo Kft.     tulajdonosa.

Szeretnénk ezúton is megköszönni a nevezett csapatok       részvételét, a támogatók segítségét és a bírók, szervezők, rendezők munkáját. Mindenkinek gratulálunk a sikeres eredményekhez. A jövő évi WKF Karate Diákolimpia időpontja 2017. november 11., ahova várunk minden hazai klubbot és csapatot.

Harsányi László
Magyarországi Goju – Ryu Szövetség elnöke

KÉPEK

Share.

Comments are closed.